Vergoeding

De Praktijk voor Psychotherapie Dalfsen biedt Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ.

Beide zijn opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar heeft u een verwijsbrief nodig van een huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Verder mag u niet, tegelijkertijd, elders voor dezelfde diagnose in behandeling zijn.

Contracten

De Praktijk voor Psychotherapie heeft met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten voor 2016. De kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar. Indien er geen contract is met uw zorgverzekeraar dan wordt alsnog het grootste deel door uw zorgverzekeraar vergoed.

Contracten met zorgverzekeraars: CZ/Delta Lloyd/Ohra/Avéro Achmea/De Friesland/FBTO/Interpolis/OZF/Zilveren Kruis Achmea/IZA/IZZ/N.V. Univé Zorg/UMC Zorgverzekering/VGZ/DSW/Twente Zorgverzekeraar/Stad Holland/Anderzorg/AZIVO/Menzis/Multizorg VRZ/ Aevitae/Caresco/De Amersfoortse Verzekering/Ditzo/Eno/ONVZ/Zorg en Zekerheid/AZVZ/

Restitutiepolis

Indien u een restitutiepolis heeft kunt u naar een zorgverlener van uw voorkeur. U moet de kosten dan zelf voorschieten, maar deze kunt u op basis van de gebruikelijke tarieven toch volledig vergoed krijgen.

In alle gevallen is het verstandig uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Eigen risico

Voor alle zorg, inclusief GB-GGZ en S-GGZ, geldt voor 2016 een verplicht eigen risico van minimaal 385 euro per jaar, tenzij u een verhoogd eigen risico heeft afgesproken met uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar brengt het eigen risico bij u in rekening.

Niet verzekerde diagnoses/hulpvragen

Er zijn diagnoses die voorheen wel, maar nu niet meer onder verzekerde zorg vallen:

  • Partner-relatieproblematiek
  • Aanpassingsstoornis (o.m. burnout. rouwproblemen)
  • Enkelvoudige fobie
  • Werkproblemen

U kunt voor deze problematiek uiteraard wel behandeld worden. U krijgt dan zelf de rekening toegestuurd. U ziet dan op de factuur OVP staan. Dit betekent ‘Onverzekerd Product’. Soms wordt behandeling hiervoor vanuit een aanvullende polis wel vergoed. Dat hangt van uw verzekeraar af.

Soms is er geen sprake van duidelijke klachten of een diagnose maar heeft u de wens zichzelf beter te leren kennen, behoefte aan persoonlijke groei of anderszins. U kunt dit psychotherapie noemen, of coaching. Ook hiervoor bent u van harte welkom bij de Praktijk voor Psychotherapie. De kosten ( 95 euro inclusief BTW per consult van 45 minuten= NZa-tarief Overig Zorgproduct) zijn dan voor eigen rekening.

Overige uitzonderingen

Menzis vergoedt geen Medisch Psychologische Zorg

CZ en de Zelf Bewust Polis van de Friesland vergoeden niet de behandeling van eetstoornissen

Bewust Basis, IZA Gezond Samen, Polis Natura en Cares Natura Selectief vergoeden niet de behandeling van angststoornissen, depressieve stoornissen en somatoforme stoornissen